Ander nieuws & Activiteiten

HSB GILDEBEWONERS HOUTEN

Ander nieuws en activiteiten

December 2016 – BDG-nieuws

Op dit moment geen actueel nieuws.

 

 

 

 

 

 

Dikke Boom moet verhuizen voor veilige Odijkseweg

Groentje 4-10-2016

 

Uit eerste reacties van omwonenden blijkt, dat zij daarmee niet blij mee zijn. Zij willen graag dat de Jumbo

blijft.

 

22-10-2016 Een in de 'Dikke Boom' gevestigde ondernemer heeft aangegeven dat zij niet gaan (willen) verhuizen. Er is nog een langdurig lopend huurcontract.

Tuincentrum De Schouw plant verhuizing

 

VERKEERSDRUK Het college is blij dat op deze manier iets aan de verkeersdruk op de Odijkseweg gedaan zal worden. ,,Ze moesten niet weg", zo zegt Van Liere. De gemeenteraad heeft het college in het verleden wel gevraagd wat te doen aan de verkeersdruk op de Odijkseweg. ,,Het gesprek is op gang gekomen. Het was een soort bijvangst."

Binnenkort volgt meer informatie over De Molen nr 8

 

Volgens welbekende bronnen wordt binnenkort het kantoorpand aan De Molen nr 8 (voormalig gemeentehuis) omgebouwd tot sociale huurwoningen.

Naar alle waarschijnlijkheid worden ook hier vluchtelingen gehuisvest. Zie bericht uit het AD van 28-09-2016. Hoeveel dat er worden is nu de grote vraag?

 

Het mobiliseren van tijdige inspraak en bezwaar is wenselijk indien de planologische waarde van onze woonomgeving door deze plannen zal afnemen.

Samen de buurt opfleuren!

Een kaal plantsoentje, saaie muur of kleurloze stoep? Steeds meer Houtense inwoners, ondernemers en organisaties willen dit soort plekken in hun leefomgeving leuker en mooier maken. Ze hebben ideeën, weten de buren mee te krijgen en gaan aan de slag. De gemeente heeft al meer dan 200 initiatieven van bewoners mogelijk gemaakt. Is er in uw omgeving ook zo’n plek?

Enthousiast? Stuur uw idee in!

Bedenk samen met uw buren een leuk, groen plan. Vraag omwonenden het initiatief te steunen en leg uw idee voor aan de gemeente. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. En dan kunt u aan de slag!

Meer informatie vindt u op www.houten.nl/groenadoptie als u samen met uw buren bijvoorbeeld een (deel van een) plantsoen wilt onderhouden.

ANTWOOORD COLLEGE

4-11-2016